Instalco perustaa ensimmäisen oman yrityksensä Suomeen
Pasi Elolampi Tero Viinikka

Instalco perustaa ensimmäisen oman yrityksensä Suomeen

Instalco perustaa nyt ensimmäisen oman yrityksensä Suomeen. Uudenmaan Automatiikkahuolto Oy (UAH) toimii rakennusautomaatioalalla ja erikoistuu huoltopalveluihin.

UAH:n toiminta keskittyy ensisijaisesti pääkaupunkiseudulle. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Hyvinkäällä. UAH:n toimitusjohtaja Pasi Elolampi johtaa yritystä yhdessä Vesa Kallisen kanssa. Molemmilla on paljon kokemusta automaatioalalta.

- Instalco Finland ottaa ison askeleen näiden kahden avainhenkilön kanssa perustaessaan ensimmäistä start up -yritystään. Heidän laaja kokemuksensa sekä Instalcon ja sen suomalaisten tytäryhtiöiden tuki auttavat UAH:ia rakentamaan liiketoimintaansa. Automaatioalan asiantuntijayritys täydentää erinomaisesti sähkö- ja LVI-alan yrityksiämme Suomessa, sanoo Tero Viinikka, Instalco Finlandin LVI-liiketoimintajohtaja.

UAH on pääasiassa huoltoyritys mutta tekee myös jonkin verran projekti- ja urakointitöitä automaatioalalla. UAH on ensimmäinen rakennusautomaatioon erikoistunut Instalco-yritys Suomessa.

- UAH:n ideana on tarjota laadukasta palvelua ja helpottaa asiakkaiden elämää. Kehitämme innolla liiketoimintaamme Instalco Finlandin kanssa. Meillä on pitkä kokemus automaatioalalta ja monia jo entuudestaan tuttuja asiakkaita, UAH:n toimitusjohtaja Pasi Elolampi kertoo.

45-vuotiaalla Pasi Elolammella on pitkä ura automaation ja järjestelmien parissa. Hän on työskennellyt useissa alan yrityksissä niin asentajana kuin toimitusjohtajanakin.
UAH perustettiin ensimmäisen kerran 1980-luvun alussa, mutta yritys on ollut tauolla viimeiset 15 vuotta. Nykyisen UAH:n perustamisessa on sovellettu Instalcon start up -mallia, jota on käytetty Ruotsin Instalcossa menestyksekkäästi jo vuosia.